ROGER WATERS THE WALL

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Sean Evans
I rollerna: Roger Waters

BETYG: FEM
PREMIÄR: 2015-09-15

Hösten 1979 släppte Pink Floyd det ikoniska albumet “The Wall”. Tror inte det behövs någon större presentation av detta album. Turnén som följde albumet och sattes upp ett trettiotal tillfällen runt om i världen fram till 1981. Konserterna nådde tidigt kultstatus. Året efter, 1982, släppte Alan Parker sin filmatisering av “The Wall” med Sir Bob Geldof i huvudrollen.

1990 ett år efter Berlinmurens fall satte Roger Waters upp “The Wall: Live in Berlin” och albumet fick förnyat liv.

2011 var det dags igen. Roger Waters gjorde en storslagen scenshow som turnerade runt gjorde ett par varv med stop i Skandinavien vid 2 tillfällen – under andra varvet hade showens storlek utökats. Och med material från denna fantastiska show har man nu gjort en film som lite påminner om den gamla Led Zeppelin konsertfilmen “The Song Remains The Same” med en inklippt berättelse mellan låtarna. I Rogers Waters fall är det resan längs sin egen historia som är i fokus.

Filmen avslutas med en frågestund där Roger Waters och Nick Mason besvarar en del av sina fans frågor.

Skriven 2015-09-15

print

Våra samarbetspartners