EVERLY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Shoot 'em upaction. USA, 2014
Regi: Joe Lynch
I rollerna: Salma Hayek, Hiroyuki Watanabe, Laura Cepeda, Togo Igawa, Akie Kotabe
(Noble Entertainment)

BETYG: TRE

Tala om okomplicerad handling;

Everly, gestaltad av Salma Hayek, försöker ta sig ur en lägenhet på sjätte våningen som tillhör en slem, sadistisk japansk mafioso, tillika hennes f.d. pojkvän. Men hon kommer inte särskilt långt, ety med jämna mellanrum störtar “fiender”, med ambition att ta kål på henne, in – varpå hon pepprar ihjäl dem i sann splatterstil. Det hela är, med andra ord, ungefär som att titta på någon annan människa spela ett dataspel.

Gillar man “videovåld” är det här förstås en höjdare, men även den mest hängivne massmordsentusiasten lär ha fått sig till livs mer än den rekommenderade dagsdosen av det goda (onda) ungefär halvvägs in i filmen, varefter en längtan efter någon slags poäng eller twist lär infinna sig. Något som aldrig riktigt sker.

Men läckra Salma Hayek räddar tillställningen. En sämre och mindre attraktiv skådespelerska hade förmodligen sänkt verket till den kalkonnivå det egentligen befinner sig på.

Alternativ titel: “Everly – Kvinnan som gick och gick men aldrig kom till dörren!”

Skriven 2015-04-09

print

Våra samarbetspartners