MELODIFESTIVALEN 2015: Deltävling 2 Malmö

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags för årets höjdpunkt enligt alla schlagerfrälsta – Melodifestivalen. Årets upplägg är ingen större skillnad mot tidigare – fyra delfinaler – andra chansen – finalen. Vi var med på den andra delfinalen, den i Malmö. Vi ska nu berätta lite om vad som egentligen händer och det vad den stora TV-publiken inte ser.

Det hela börjar redan på onsdagen då scenen byggs upp och senare på kvällen får man en chans till en genomlyssning av samtliga sju bidrag. På torsdagen är det repetitioner där alla bidrag får ca en halvtimme på sig att känna på scenen. Under en av pauserna mellan repetitionerna blir det så dags att träffa samtliga artister. Små kortare intervjuer och fotosessioner klaras av. På kvällen är det välkomstfest där stadens digniteter får chans att mingla med alla artister och deras sällskap. Fredagens repetitioner är finslipningens tid och det är brott för på kvällen är det dags för det första publika genrepet. Lördagen erbjuder inte någon ro och vila utan redan vid 14-tiden är det dags för genrep #2. Klockan 20 får så tittarna vara med. Efter tävlingen är slut så samlas alla deltagarna till en gemensam fest (läs Allas reportage).

Vad tyckte vi då om musiken som erbjöds:
Linus Svenning – ok förtjänade andra chansen
Emelie Irewald – inte så dålig men tråkig
Samir & Viktor – kvällens hålligång förtjänade andra chansen
Neverstore – personlig favorit som föll
Marie Bergman & Sanne Salomonsen – tråkig sen att dessa två varken dök upp på förfesten eller efterfesten förvånar väl ingen
Magnus Carlsson – favorit som höll
Mariette – favorit som höll

Visste ni att – Lite kul fakta om melodifestivalens deltävlingar:
Scenen är 24 m bred och 21 m djup
Ljus och elektronik innehåller bl.a. 451 lampor, 366 rörliga lampor och 57 strobe lampor med en totalvikt av 40 ton
Det finns mycket mer fakta men det tar vi en annan gång…

Mer info
Bilder

skriven 2015-02-15

print

Våra samarbetspartners