DAN HYLANDER ORKESTER, Kulturbolaget, Malmö den 25 oktober 2014

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Konserten inleds med att Dan Hylander och Janne Bark kör akustiskt. De börjar med Alltid inom mig (Elvis klassiska Always On My Mind fast på svenska) och fortsatte med Hjärtat är ett trubbigt instrument som skrevs åt Totta Näslund och nu hade även Jannike Stenlund och Nina Åkerlund äntrat scenen. Mellan låtarna berättade Dan kul anekdoter kring låtarna och i bland dess uppkomst. Det lilla akustiska setet avslutades med den inte alltför kända allsångsklassikern Stort att vara liten

När det väl var dags för den elektriska delen var det den trogna familjära stämningen som tog vid med Aldrig för sent att bli ung. Det var nu inte den enda nya låten i kavalkaden av älskade örhänge som bandet bjöd på denna afton utan även Du är den vackraste och Förr var det alltid värre än nu. Måste dock erkänna att det kändes lite konstigt höra 21/3 såhär kvällen innan vintertiden åter tog tillbaka sin makt.

Självklart fick även Janne Bark fick sin speciella del av rampljuset när han fick äran att framföra egna låten Bara en man. Därefter fortsatte orkestern med Dans första singel Celliv och sen var ju nostalgin i kapp igen. Det skulle dröja till slutet av setet innan den stora allsången kom igång på riktigt med Farväl till Katalonien som följdes av Svart Kaffe o Skuggor i skymningen.

Bland extranumerna fanns som brukligt Höst fast nu utan Bobby Djordjevics solo då Johannes Hansson tagit över rollen som basist och som sig bör avslutades kvällen med Little Feats Willin’.

Då KBs nattklubb skulle köra igång kl 23 fick Dan och bandet hålla sig till ett för dom lite striktare schema och således fick de stryka ett par av de planerade låtarna bl.a. Liten Syster och Vargtimmen.

Bandet:
Dan Hylander – Sång, gitarr
Janne Bark – Gitarr, sång
Jannike Stenlund – Fiol, sång
Johan Hängsel – Trummor, kör
Tomas Pettersson – Klaviatur, kör
Johannes Hansson – Bas, kör
Nina Åkerlund – Kör

Skriven 2014-10-26

print

Våra samarbetspartners