THE EQUALIZER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Antoine Fuqua
I rollerna: Chloë Grace Moretz, Denzel Washington, Robert Wahlberg, Vladimir Kulich

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2014-09-26

Märkligt många av mina likaså medelålders filmkritikerkompisar älskar 80-talsaction, eran då The Expendables-gubbarna ägde filmaffischutrymmet. Själv varken är jag eller var jag lika frälst. Visst fanns det en hel del guldkorn, men i ärlighetens namn, ännu mer skit.

Och varför babblar jag nu om detta? Jo, för att “The Equalizer” ger mig 80-tals-action-vibbar. Enkel, korkad story – ryssarna är dumma och stygga, amerikansk ensamvarg står för de rätta värdena, vilket innebär att med mesta möjliga våld “ställa saker och ting till rätta”.

En lite småtrött Denzel Washington gör huvudrollen och visst är det hyfsat underhållande i all sin amerikanska konservativa ultravåldsamma serietidningsstil, men det rör sig absolut inte om något nytt under solen, snarare om en karbonkopia på något refuserat verk som överlevt i papperskorgen sedan 1985.

Bygger på en amerikansk 80-tals-TV-serie, som jag sett något avsnitt av, men aldrig fastnade för.

Skriven 2014-09-26

print

Våra samarbetspartners