BRAD PAISLEY, Moonshine in the Trunk (Arista/Sony)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nashvilles kanske främste gitarrman är tillbaka, och det är en Brad Paisley som återvänt till normala spår igen efter förra årets experimentella och faktiskt smått splittrade Wheelhouse. Det är dock en mer lössläppt och ruffig ljudbild vi möter den här gången. Mannen har samlat lite skit under naglarna, något spår som inledande partylåten Crackin’ It, High Life och honkytonkdängan 4WP ger tydliga indikationer om.

Å andra sidan kanske man inte ska dra för höga växlar på detta. För överlag låter det alltjämt tämligen putsat. Det vore i alla fall synd att påstå att Paisley gått och blivit en råbarkad outlaw. Särskilt när man hör de fina gråta i ölen-balladerna. Både Shattered Glass och Gone Green förtjänar att bli stapelvaror på de amerikanska countrystationerna, och det är verkligen inte utan anledning.

Vad mer? Jo Paisleys inte överdrivet hemliga vapen är som alltid gitarrhantverket. Mannen är lysande på sitt instrument, något som framgår med all önskvärd tydlighet även på Moonshine in the Trunk. Fast som helhet når det här dock inte upp till de högsta höjderna. Visst, en stabil, gedigen platta är det, men det går samtidigt inte att komma ifrån att Paisley levererat starkare sångsamlingar än den här.

Skriven 2014-09-24

print

Våra samarbetspartners