PAGE, Babel, Malmö den 1 mars 2014

Klicka på bilden, för att se hela bilden

80-talet lever fastän 80-talisterna blivit lite äldre. Denna nostalgiska afton på Babel började med att tillfälligt(?) återförenade The Face, som jag inte har full koll på, bjöd på ett nästan 45 min långt set. Många av låtarna var inte alltför oävna även om sången och scenvanan inte var den bästa. Sista numret We Are The Heroes (?) var riktigt bra.

Det var fyra år sedan Page (Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko) återförenades och släppte nytt material. Ytterligare en ny platta såg dagens ljus i slutet av förra året och det är med den i bagaget som nu duon ger sig ut på nya äventyr. Självklart var det inte bara nytt material som avhandlades även äldre alster vädrades ut. Malmö idiomet och Kal P Dal var en del av showen tyvärr la Eddies synth av mitt under ett solo men det fixade sig. Kvällen till ära presenterades en helt ny låt, ny för Page i alla fall – en till svenska översatt Gary Numan-låt. Höjdpunkten var så klart Dansande Man (som hade en mycket speciell gästdansare – en överförfriskad ölmage).

Spelglädjen Eddie och Marina visade var bara den värd inträdet och om du nu får en chans att se Page live – ta den. Denna lördagskväll på Babel i hemstaden Malmö höll Page på i mer än 90 min och avslutade showen med två extranummer där det sista blev Det syns ingen snö.

Bandet:
Eddie Bengtsson – Sång, synth
Marina Schiptjenko – Synth

Bilder

Skriven 2014-03-02

print

Våra samarbetspartners