MARA – en ny svensk skräckfilm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I mitten av februari 2010 begav vi oss ut till den vintriga och kylslagna skånska obygden kring Linderöd för att kolla in när filmen MARA får sina sista scener klara. Detta är för filmteamet FILMKONCEPT SCANDINAVIA (Åke, Fredrik, Jacob och Allan) den filmande delen av produktionens sista timmar sedan väntar ett par månaders postproduktion d.v.s. efterarbete. Ibland händer det att efterproduktionen blir en långdragen process bl.a. p.g.a. andra projekt för de inblandade. Tyvärr drabbade detta produktionen runt MARA så för att få bästa resultat beslöt man att avvakta tills alla bitarna föll på plats.

Scenerna som spelas in är bl.a. flashbacks på en kyrkogård och den stackars huvudrollsinnehavaren Angelica Jansson håller på att frysa ihjäl fast hon är från Värmland och borde kunna tåla vår skånska kyla… Även ett par andra scener filmas för att fylla på storyn.

Vi passade på att få en pratstund med Angelica Jansson

Berätta lite om din bakgrund.

”Jag heter alltså Angelica Jansson, inget fancy stagenamn, utan bara mitt gamla vanliga namn som jag haft hela tiden. Jag föddes i Göteborg 1984 men vi flyttade snabbt tillbaka till släkten i lilla Munkfors, Värmland och där är jag uppväxt, mitt i skogen mitt i ingenstans. Var väl inget speciellt som barn, en vanligt unge som säkerligen hade en hel del besserwisserfasoner men vad gör det. Hade väl egentligen inte så mycket vänner när jag växte upp, snarare tvärtom. De coola tjejerna som skolkade och smygrökte skrek hemska ord efter mig när jag gick över skolgården. Resten av skolan ignorerade mig nog mest, killarna visste nog inte ens om att jag existerade. Vid 16 års ålder bestämde jag mig för att det fick vara bra med Munkfors och flyttade till Åtvidaberg för att gå på gymnasiet där. Skolan var alltid mera intressant ändå. Men där tog mitt liv en vändning, helt plötsligt var jag en svan och åren som hackkyckling var som bortflugna. Lika bra det, vem vill leva så. Gått ur gymnasiet med fina betyg, jobbat över halva Sverige och flyttat runt innan jag halkade in på modellandet.”

Hur halkade du in i på skådespeleriet?

”Träffade Bingo Rimér och ett nytt kapitel i mitt liv började, modellandet. Jag gjorde omslag, drog runt i Hollywood. När jag fick chansen att spela Jenny i Mara tackade jag ja så fort att jag trodde jag skulle skrämma Åke, jag har ju alltid velat agera. Det var ju därför jag passade så bra som modell, jag kunde agera. Jag var inte rädd för att spöka ut mig framför en kamera och leva ut. Att agera har alltid varit en dröm och att nu fått spela in en hel film känns nästan overkligt. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att spela in något igen då detta har varit extremt roligt och lärorikt. Skulle vilja spela så många olika karaktärer, jag vet ju att jag har det inom mig.”

Vad har du för framtidsplaner?

”Jag hoppas på en lagom balans mellan att kunna spela in flera filmer, fota i en rolig takt och gammalt hederligt Svensson-liv. Jag är ju i botten en väldigt jordnära tjej som föredrar att stanna hemma och baka framför att supa till klockan 09 morgonen efter.”

Några andra intressen?

”Förutom modellandet och film är ett stort intresse data och tv-spel samt mode och smink. Spelar väldigt seriöst WOW just nu och planerar att fortsätta med det, stör mig inte i mitt raidande.. 😉 Annars älskar jag kläder och skor och det kan nästan ses som en egen klädbutik här hemma med garderoberna proppfulla.”

Lycka till!

Likt MARA görs det väldigt mycket film Sverige som är s.k. lågbudgetproduktioner. De ligger långt bortom SFI:s produktionsstöd och annan politisk finansiering utan görs av entusiastiska cineaster. I teamet bakom MARA finns ju även exempel på en sådan entusiast nämligen P.O. som både lånar ut sitt hus för inspelningen och agerar framför kameran.

MARA släpps på DVD den 16 januari 2013

Aktuell trailer och övriga information finns på FILMKONCEPT SCANDINAVIAS hemsida:
Filmkoncept
Njutafilms

Skriven 2013-01-16

print

Våra samarbetspartners