TOBY KEITH, Hope On The Rocks (Show Dog/Universal – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Han är flitig, den gode Toby Keith. Hope On The Rocks är hans sextonde album sedan den självbetitlade debuten såg dagens ljus 1993. Fast kvaliteten fortsätter förstås vara hög, och någonstans kan jag inte låta bli att vara imponerad. Inte för att det nya verket direkt överraskar, men det här är ännu ett gediget verk som lär generera ytterligare hits på countrylistorna för en av tvåtusentalets bäst säljande artister.

Som vanligt är mixen som sig bör en smått sällsam blandning av det soft känsloladdade och mer partajande och inte sällan alkoholindränkta. Den uppsluppna honkytonkrökaren The Size I Wear, I Like Girls That Drink Beer och I Haven’t Had A Drink All Day är goda representanter för det sistnämnda medan titelspåret – om individer som tappat hoppet om livet och uppsökt en bar – och midtempoorienterade You Ain’t Alone är typiska exempel på Keiths mjuka sida. För han har ju faktiskt en sådan även om en del fortfarande mest associerar honom med det kontroversiella, men uppfriskande provokativa flaggviftarinlägget Courtesy Of The Red, White And Blue (The Angry American).

Skriven 2012-12-27

print

Våra samarbetspartners