SEX PISTOLS, Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols (Deluxe Edition) (Universal 2012)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vad hade dagens musik varit utan Sex Pistols. Att det nu gått 35 år sedan släppte de detta banbrytande albumet, bandets enda studioalbum, känns väldigt märkligt. Never Mind the Bollocks innehöll de numera klassiska singlarna: Anarchy in the U.K , God Save the Queen, Pretty Vacant och Holidays in the Sun. På denna utgåva är även b-sidorna på dessa singlar med. Övrig presentaion känns överflödig. Men faktum kvarstår Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols håller än i dag och hade sopat mattan med de flesta om det kommit idag.

Det var disc 1 nu till disc 2.

Disc 2 inleds med en konsert från Happy House i Stockholm inspelad 1977 och avslutas med 3 låtar inspelade i Penzance 1977. Detta är ett väldigt bra tidsdokument om hur bandet lät live när det begav sig. Ljudet är inspelat från mixerbordet så det är så gott det går. Man måste komma ihåg att detta var 1977 och tekniken var ju inte vad den är idag. Låtarna från konserten är ju mer eller mindre albumet rätt upp och ner.

Förutom deluxe versionen släpps även albumet som en vanlig enkel CD samt i en limiterad upplag med 3 CD och 1 DVD.

Skriven 2012-09-27

print

Våra samarbetspartners