FRIGHT NIGHT

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Remakeskräck. USA, 2011
Regi: Craig Gillespie
I rollerna: David Tennant, Anton Yelchin, Colin Farrell
(Disney)

BETYG: FYRA

För inte allt för länge sen, tja kanske lite längre, närmare bestämt 1985 kom den lite udda skräckkomedin Fright Night (Skräcknatten). Filmen var väl en typisk sk tonårsrulle. När nu remaken har kommit så är det mesta av humorn borta och de elaka är riktigt elaka.

Denna gång är handlingen förlagd till Las Vegas och tonårskillen Charley får en dag en ny granne. Efter ett tag tycker Charley att det är något som är skumt med grannen Jerry. Jerry är på ytan en jätte just kille som tom får Charleys morsa att bli lite till sig men Charley låter sig inte luras. En efter en av Charleys grannar börja plötsligt spårlöst försvinna och Charley blir övertygad att det är Jerry som ligger bakom. Till slut tar han hjälp av showartisten och vampyrkännaren Peter Vincent att avslöja Jerry.

Undrar om det även kommer att göras en remake av Fright Night Part 2, i vilken undertecknad syntes lite här och där…

På bio gick denna i 3D varpå det känns lite annorlunda att se den i 2D (filmen finns även som Blu-ray 3D). Filmen är även kryddad med en hel del extramaterial.

Skriven 2012-02-11

print

Våra samarbetspartners