DUFF McKAGAN’S LOADED, The Taking (Armoury Records/Playground)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Originalsättningen av Guns’n’Roses är utdöd sedan åravis tillbaka medan Velvet Revolver ligger ordentligt på is. I det läget har Duff McKagan valt att ägna sig helhjärtat åt sitt petproject Loaded.

The Taking är bandets tredje opus, och jag måste säga att det är en tämligen opretentiös historia. Det låter överlag ruffigt och hyfsat rått. Punkrötterna får komma till tals utan krusiduller, helt enkelt. Men tänk absolut inte i termerna den poppiga varan á la All Time Low, Bowling Four Soup eller Simple Plan, så catchy och glättiga blir McKagans glada(?) gossar aldrig Däremot kryddar de gärna ovannämnda med lika delar hårdrockstendenser med groove och bluesstänk här och där, vilket ger ett tämligen genuint och primitivt helhetsintryck.

Helt ok, om man är inne på sådant, men i mina öron är det här överlag på tok för basalt och lössläppt i konturerna. Åtminstone om man nu ska lyssna igenom alltihopa på en gång från början till slut. Dessutom är väl The Taking inte det mest melodistarka jag hört. Vare sig rent allmänt eller i den här genren, och då försvinner onekligen en del av charmen. Särskilt som Duff själv i ärlighetens namn är en ganska medelmåttig sångare för att nu uttrycka det milt.

Skriven 2011-04-12

print

Våra samarbetspartners