BAD HABIT, Scandic Crown, Malmö den 11 mars 2011

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är inte varje dag man går på nattklubb och lyssnar på FM-rock eller AOR om man nu hellre vill kalla det så. Men om det nu erbjuds en sådan möjlighet, varför då missa det? Speciellt när det är ett Malmöband som står på scenen som denna sena fredagskväll. Alla fansen var på plats och undertecknad fick plats längst fram framför den säkert två decimeter höga scenen………

Jag måste erkänna att AOR inte är det jag lyssnar på i första hand då jag kan tycka det är för snällt, men de här gubbarna rockade till det rätt så bra. På en liten scen blir det alltid lite mer tryck än en tillrättalagd platta. BAD HABIT har funnits i drygt 25 år och storhetsperioden har ju passerat för länge sen men det hindrade inte bandet från att släppa ett nytt album 2010/11.

Konserten inleddes med IN THE HEAT OF THE NIGHT från nya plattan och med feta förinspelade keyboards var det bara till att trycka enter på laptopen och spela på. Med tanke på att de sällan spelar live nuförtiden lät det lite svajigt med sången men det var nog delvis ljudanläggningen som ställde till det. Vidare med den medryckande TO LOVE YOU med sitt tunga driv på trummorna. Jag tror faktiskt att en del av kören var förinspelad med. Men va fan, låter det bättre så varför inte? BAX, som sångaren kallar sig har en gyllene stämma och han sjunger skjortan av många. Tar man en lyssning på deras plattor hör man verkligen vilken röst mannen har. Tyvärr röker jag inte, annars hade jag tagit fram tändaren till I WANNA BE THE ONE. Powerballad var namnet. Ja, räkna upp låtar ger inte så mycket för läsaren, men det rullade på i en dryg timme och det blev ytterligare låtar från senaste plattan uppblandat med äldre material.

EVERY TIME YOU CRY var väl än av låtarna som satt riktig bra. Är det något jag skulle kunna klaga på så är det att det var rätt stelt på scenen medan publiken släppte loss betydligt mer och sjöng med i låtarna. Kan hända att publiken druckit mer öl än bandet.

På tal om öl så var bandet törstiga efter denna dryck och påtalade detta, men kände att publiken ville ha lite mer och körde några extranummer innan de avslutade kvällen med en låt av Journey, vilket dom säkert lyssnat på ett antal gånger…samt alla andra band i den här genren. Jag tyckte att det lät som BON JOVI emellanåt med alla tonartshöjningar i refrängerna.

Allt gott har ett slut och eftersom det inte fanns några flyktvägar ut fick BAD HABIT vackert stanna kvar i nattklubben och skriva autografer och sälja signerade plattor, vilket de inte verkade ha något emot.

skriven 2011-03-12

print

Våra samarbetspartners