TROLLKARLENS LÄRLING (The Sorcerer’s Apprentice)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Fantasiamagi. USA, 2010
Regi: Jon Turteltaub
I rollerna: Nicholas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina
DVD
(Disney)

BETYG: TRE

Nu något så udda som en film baserad på ett tecknat avsnitt ur klassikern Fantasia från 1940. Ni har säkert sett när Musse får problem med kvastar och hinkar av vatten som svämmar över hela trollkarlens verkstad till tonerna av Paul Dukas orkesterverk Trollkarlens lärling. Självklart så dyker ju denna episod upp en bit in i denna film. Men annars så har filmen inget gemensamt med den animerade förlagan.

Nicholas Cage är Balthazar Blake, en av de tre merlianerna (Merlins lärlingar), som har till uppgift att skydda New York från sin fiende Maxim Horvath (Alfred Molina). Horvath å sin sida gör allt för att finna den tredje merlianen Morgana som gömts i en gammal kruka.

En dag dyker den 10-årige Dave upp Balthazar butik som märker att det är något speciellt med pojken. 10 år senare är Dave redo att ta sig an sitt öde.

DVD utgåvan innehåller bl.a. en del bortagna scener.

Skriven 2010-12-04

print

Våra samarbetspartners