JOB FOR A COWBOY, KB, Malmö den 22 november 2010

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Support:
Trigger the Bloodshed (UK)
Annotations of an Autopsy (UK)

För de som inte fick nog eller möjligtvis blivit tungt beroende av den metalcore som kunde avnjutas 24 timmar innan denna musikafton gick av stapeln infann sig åter på KB. Men det verkade som de flesta var nöjda och trots att KB på söndagskonserten delade ut gratis biljetter var det ganska glest med folk. Två dagar i rad skiljde männen från möss. Den här kvällen var det tre band som skulle få oss att dansa runt i cirklar och stå på var sin sida av golvet och på kommando från scenen springa in i varandra.

Först på scen var TRIGGER THE BLOODSHED från Bath, England som släppte loss deras cirklepitvänliga musik. Det var avgrundsgrowl eller avgrundsvrål och blastbeats på trummor med en frenetiskt driva. Och som om det inte räckte med att sångaren vrålade ut sitt vrede hade an god hjälp av gitarristen som hade rejäla röstresurser med. Det lät emellanåt som en kompakt ljudmassa som skulle kunna döda allt i sin väg. Sångaren Johnny Burgan gjorde sitt yttersta för att alla i publiken skulle komma loss o headbanga och hoppa runt vilket han lyckades med rätt bra. Be mig inte berätta vilka låtar dom spelade men det var ungefär samma kompakta ljudmassa som slog mig i ansiktet under cirka 30 minuter. Ska man vara elak var det bara ett i mängden av alla brutalmetalband som finns. Varken sämre eller bättre.

Och självklart avslutades sista låten med ett wall of death. Jag såg inga sjukvårdare som bar ut skadade så det kändes betryggande……….

Nästa band som hette något så trevligt som ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY. Bandets sångare såg klart opålitlig ut. Och med den rösten hade han kunnat döda utan att ta upp händerna ur fickorna. Det är inte helt lätt att uppfatta eventuella melodier och dom har nog fan tagit growlandet till en ny nivå. Det är aggressivt och det är inte många sekunder som dom ger publiken chans till att andas ut. Jag ger mig inte in på att tycka vilken låt som var bäst. Ganska underhållande att titta på.

JOB FOR A COWBOY från USA släppte loss din death/metalcore och var väl ännu tyngre än sist jag såg dom. Det är både tungt och hypersnabbt och ändå kan till och med höra ett och annat gitarrsolo. Det är finessrik musik med mycket tvära kast och skiftningar. Ljudmassan hade man säkert kunna riva hus med och sångaren Johnny Davy growlar (vad trodde ni?) i de lägre tonerna och man kan ju undra hur lågt och tungt man kan låta? Circlepit ingick naturligtvis i biljettpriset även till detta band men det märktes att publiken började blir tröttna. Att börja kolla upp låtarna dom framförde under de drygt 50 minuterna känns åter onödigt då hardcorefansen säkert har full koll på det. Men det svängde bra, oavsett vilket. Och bandet gjorde ett hästjobb. Eller cowboyjobb kanske.

Var det en bra kväll? Absolut. Kan man lyssna på dödsmetall en söndagskväll kan man lika gärna lägga måndagen på det med när man ändå är i farten. Åter mycket valuta för pengarna. Speciellt dom som fick biljetten gratis.

skriven 2010-11-23

print

Våra samarbetspartners