THE SCRIPT, Science & Faith (RCA/Sony)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Script slog igenom i egenskap av ett smått groovy alternativ till Coldplay, Embrace och liknande band för två år sedan. Singlarna We Cry och The Man Who Can’t Be Moved var präktiga hits och skivförsäljningen klättrade över miljonstrecket.

Nu är uppföljaren här och föga förvånande fortsätter trion på samma linje. Det är både smekande och radiovänliga tongångar från början till slut, och även om det hela verkligen inte kan karaktäriseras som äventyrligt på något sätt, så kan jag definitivt ändå uppskatta hantverket. Killarna är duktiga låtskrivare som vet hur den vuxna (pop)slipstenen ska dras. For The First Time är självklart redan en stor hit hemma på Irland och i England, men här finns fler godbitar i samma anda, som Nothing, This=Love och Walk Away, med sin energiska rytmmatta.

Ett fegt andra utspel, tycker uppenbarligen en del. Och visst det är svårt att förneka att herrarna inte fått till en tämligen jämntjock historia. Jag är den förste att rekommendera viss förändring nästa gång. Fast samtidigt är det här förstås en tämligen skön lyssnarplatta, så det finns ingen anledning att gnälla bara för att smakpolisen säger att man ska.

Skriven 2010-10-14

print

Våra samarbetspartners