THE RUNAWAYS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Musikdokudrama. USA, 2010
Regi: Floria Sigismondi
I rollerna: Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon
DVD
(SF)

BETYG: TVÅ

Detta här är en film jag verkligen sett framemot men ack vad jag blev besviken.

Såg ganska nyligen den gripande dokumentären EDGEPLAY: A FILM ABOUT THE RUNAWAYS från 2004 i regi av Vicki Blue, som var basist i gruppen efter Cheri Curries och Jackie Fox avhopp. Dock medverkande inte Joan Jett i denna dokumentär. Denna dokumentär gav en riktig inblick om vad som hände med bandet under dess korta men intensiva karriär – 5 album mellan 1976 och 1978.

Över till denna nya film som är baserade på Cherri Curries självbiografi “Neon Angel: The Cherie Currie Story” och som har fått TWILIGHT-stjärnorna Kristin Stewart och Dakota Fanning att i kläda sig rollerna som Cherie Currie och Joan Jett.

Och resultatet då? Storyn känns ordentligt fejkad, ja det blir väldigt sockersött och tillrätta lagt. Personer i bandet har försvunnit – Jackie Fox nämns inte överhuvudtaget utan har ersatts med en tjej som bara heter Robin. Regissören och manusförfattaren Floria Sigismondi har tydligen gjort några musikvideos tidigare och spelfilmsformatet är alldeles för stort för henne. Synd. Detta kunde ha blivit en riktig bra film i händerna på en mer kompetent manusförfattare och regissör.

Filmen borde ha fått en etta men musiken är trots allt riktigt bra så den får en tvåa i betyg. Se EDGEPLAY i stället.

Skriven 2010-10-03

print

Våra samarbetspartners