JAN JOHANSEN, Partytältet (Klippanfesten), Klippan den 6 augusti 2010

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hur ofta är man i Klippan Centrum en fredagkväll?
Hur ofta är Jan Johansen i Klippan Centrum?
Hur ofta får man höra Jan Johansen sjunga Torssons Klippan Centrum i Klippans Centrum?

Svaret är säkert ytterst sällan men nu har det faktiskt inträffat.

Alla städer nuförtiden har festivaler och även Klippan som anordnar detta för fjärde året i rad. Låt gå för att festivalen var väldigt liten och bestod av två tält, ett musiktält med servering och rättigheter och ett tält för dansbandet på ett lagom strategiskt avstånd men de flesta i Klippan var nog där för att se lite artister och träffa sina grannar över ett glas vin eller öl. Det verkade som alla kände varandra för överallt hörde man folk som sa haj-haj. På dansbandscenen stod de lokala favoriterna BOB STEVENS. Gillar man att dansa var det säkert bra…. Dragplåstret på lördagen (ja, det var en tvådagarsfestival) var CC & LEE som är kända från Dansbandskampen.

Men om jag nu ska inrikta mig på Jan Johansen så har det väl inte varit en lätt resa för honom sedan schlagerfestivallåten SE PÅ MIG som kom 1995. Personliga problem och svårigheter att hålla karriären vid liv är vad Jan Johansen fått uppleva. Men han verkar ha hittat sig själv. Just nu har han släppt en ny singel och ett album är på väg.

Kvällens konsert med Jan Johansen öppnade som sagt med KLIPPANS CENTRUM. Jag tror han blev tvingad att sjunga den för han stod och läste texten innantill på ett papper. Men lite lustigt var det. Jag får förtydliga att det inte var hans band utan coverbandet PARTYPATRULLEN som spelade en massa trall- och dansvänliga låtar och mitt i deras gig bytte de sångare och då kom Jan Johanssen upp på scen och sjöng i cirka fyrtiofem minuter. Han körde naturligtvis sina hits, SISTA ANDETAGET och LET THE SPIRIT FLY men blandade upp det med kända covers från bland andra ZZ Top och Tina Turner. Han har en riktigt bra rockröst och med det tajta bandet var det inget att klaga på. Han avslutade med SE PÅ MIG. Därefter tog den andra sångaren vid och så blev det covers halva natten.

Jag vet inte vad Jan Johansen själv tycker, men på något sätt måste det svida att man måste stå och sjunga covers när man har gjort sex album i eget namn. Hur glad han än såg ut tror jag inte han skulle behöva försörja sig som coversångare. Men man kan inte leva på gamla meriter……..det är han ett levande bevis för.

skriven 2010-08-07

print

Våra samarbetspartners