HELLFUELED, Emission of Sins (Black Lodge/Sound Pollution)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Husqvarnakvaretten är tillbaka med ett nytt album och fortsätter leverera musik som andas sjuttiotal. Influenserna är naturligtvis Black Sabbath med Andy Alkman som en reinkarnation av Ozzy. Det är mycket tunga grooves och lite skitigt sound. Låtarna är välskrivna och refrängerna sitter som en fläskläpp. Bandet har jobbat mer på att göra snärtiga låtar och många av spåren skulle kunna släppas som singlar.

Gitarriffen är ändå av det lite modernare soundet så blandningen är väldigt lyckat. Och efter ett antal plattor så har dom ändå skapat sin egen stil. Detta är deras fjärde fullängdare och vi hoppas att det blir fler.

Är det några låtar som höjer sig över mängden är det första släppet In Anger som precis har släppts en video till. Ett catchy gitarriff som lyfter refrängen. Fräck och distad malande bas och bra tjong i trummorna gör detta till en riktig partylåt som man gärna vill hoppa runt o dansa till. Eller bara skaka på huvet. I am the crucifix är en långsam låt som är riktigt jäkla tung. Släpig sång och köttig gitarr. Stone By Stone är ytterligare ett bevis på att dom verkligen börjar få kläm på låtskrivandet. Riktig bra driv i hela låten med en tung refräng.

Tja, jag kan verkligen rekommendera denna platta till alla som gillar klassisk hårdrock. Bra produktion, schysst sång, vassa riff och slagkraftiga refränger. Hoppas bara att den stora publiken upptäcker det här bandet snart. En treminuters låt till nästa melodifestival hade inte varit fel. Dom har potentialen till det.

Och öppningsspåret Where Angels Die välter det mesta. Så är det bara.

Skriven 2010-03-07

print

Våra samarbetspartners