TEST: Logitech® Squeezebox™ Radio Wi-Fi music player

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Squeezebox Radio spelar all din musik från datorn och musik från internet till hela ditt hem.

Under julhelgen dök den upp på redaktionen – Logitech® Squeezebox™ Radio Wi-Fi music player.

Exemplaret vi fick låna var samma som IDG hade när de listade de 100 coolaste prylarna 2009. Squeezeboxen hamnade på en 11e plats. Ska vi hålla med?
Lite tveksam.

Det största problemet är när man ska koppla upp sig trådlöst. Squeezeboxen har ingen möjlighet att skifta mellan 5 alfanumeriska och 10 hexadecimala tecken i lösenordet till ditt trådlösa nätverk. Dvs har du gett ditt nätverk ett eget lösenord på 5 bokstäver eller siffror typ “katt1” går det inte att koppla in Squeezeboxen utan du måste då köra via nätkabel. Detta borde fixas till när det är dags för nästa generation. Du kan ju alltid konfigurera om ditt nätverk så att du har hexadecimalt lösen…

Annars är det en suverän liten radio även om den inte tillför några nya kanaler. Alla kanalerna finns redan att ta in via iTunes (radio) eller via kanalernas hemsida (finns säkert ett otal länksamlingar på nätet). Den ersätter ju den gamla köksradion i ett nafs. Perfekt för trädgården/balkongen (då det trådlösa funkar). Den kan ju ersätta den gamla klockradion också men klockfunktion saknar 24tim utan har bara AM/PM vilket ger ytterligare ett minus.

I övrigt Squeezeboxen är väldigt smidig radio med lätt navigerad display och ett riktigt bra ljud. Du kan även programmera in 6 favoriter. För fler funktioner kolla in deras hemsida http://www.logitech.com/.

Slutbetyg:
En riktigt kul pryl kanske lite dyr, närmare 2000kr (och då ingår inte fjärrkontroll och laddningsbart batteri utan det får man köpa extra). Fixar dom till småsakerna jag påpekat och inkluderar allt rekommenderar jag Squeezeboxen.

Skriven: 2010-01-16

print

Våra samarbetspartners