BOB SEGER & THE SILVER BULLET BAND, Stranger In Town (Capitol)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nämn Bob Segers namn för kidsen, och de har förmodligen ingen aning om vem det är. För den lagom musikintresserade går associationen sedan möjligen till Old Time Rock & Roll, den klassiska rockdängan som ackompanjerade Tom Cruise kalsongdans i Föräldrafritt eller till We’ve Got Tonite, den smäktande balladen som blev en hit i egenskap av duett med Kenny Rogers och Sheena Easton.

Lustigt nog finns båda dessa musikaliska stapelvaror med på detta fina album från 1978. Vid den här tiden stod Seger både på sin konstnärliga och kommersiella höjdpunkt. Han buntades delvis rutinmässigt ihop med folk som Eagles, Jackson Browne och Linda Ronstadt, men hade samtidigt både en soulfeeling och rock’n’roll-känsla som ingen av dessa kollegor var i närheten av. Lyssna bara på nummer som Feel Like A Number och Hollywood Nights, så förstår ni vad jag menar.

Västkustkänslan å sin sida sitter som smäck i godbiten Till It Shines med sin läckra slidegitarr i refrängen och avslutande The Famous Final Scene, en känsloladdad ballad som gör Segers själfyllda röst full rättvisa.

Stranger In Town förebådade Against The Wind, sångarens största succé och ett album som gjorde vissa kritiker upprörda för att dess mindre rockorienterade inriktning. Men det är förstås en helt annan historia.

Skriven 2010-01-08

print

Våra samarbetspartners