MARILYN CHAMBERS död

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det här var ju märkligt. Det är inte så längesedan jag recenserade LÅNGT NER I HALSEN med Linda Lovelace här på siten. Den andra, mer begåvade porrstjärnan från den här tiden, var Marilyn Chambers – som gick och gifte sig med Lovelaces plågoande Chuck Traynor. Chambers slog igenom med den rätt trista arty farty-porrisen BAKOM LUSTANS GRÖNA DÖRR (1972) och kolla gärna in filmen RATED X (Studio S) för mer info om den och om bröderna Mitchell som gjorde den.

Fast för många är Chambers nog mest känd för David Cronenbergs RABID, där hon hade huvudrollen, och många verkar ha en soft spot för agentrullen AGENT OF HEAT.

Och nu är hon död. Än så länge har det inte berättats vad hon dog av. Här rapporterar Variety. Så här minns B-filmsregissören David DeCoteau Marilyn Chambers:

“I just saw her a few months ago. She used to have lunch alone at the Lamplighter on Van Nuys Blvd. She always ordered the Belgium Burger with fries. I finally got up enough nerve to introduce myself. Told her we had a mutual friend in Chuck Vincent. She smiled and said she loved Chuck. She was so incredibly shy.”

Skriven 2009-04-14

print

Våra samarbetspartners