JAKE OWEN, Easy Does It (RCA/Sony BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Rösten påminner onekligen väldigt mycket om någon annan och soundet är samtida Nashville rakt igenom. Kanske skulle man kunna säga att Jake Owen är ett mellanting av George Strait och Keith Urban. Vi talar nytraditionalism möter det nya countryrockuttrycket, som även i viss mån tilltalar rotälskare och heartlandrockare som Mellencamp.

Jag säger i viss mån för inledande Tell Me och Eight Second Ride hör definitivt hemma i den kategorin medan titelspåret och Green Bananas mycket väl skulle kunna återfinnas i Straits eller varför inte Kenny Chesneys bakåtlutade repertoar.

Fast i ärlighetens namn hamnar Owen i slutänden bara i det getingbo som innehåller den sistnämnda typen av akter. Och inget ont i det, till skillnad från den stora majoriteten av kollegorna gillar jag verkligen i grund och botten detta utskällda Nashvillesound. Kritiken mot detsamma är inte sällan rutinmässig och orättvis. Men med detta sagt måste jag trots allt ändå konstatera att Jake Owen mest bara lär övertyga de redan frälsta.

Skriven 2009-03-10

print

Våra samarbetspartners