Om Blondinbella och att tjäna pengar på sin blogg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Metrobloggen utlovar lön om man bloggar här. Det är väl lite si och så med den saken. Man måste ha rätt många besökare för att pengarna ska börja falla ut, och då är det inte speciellt mycket. Fast det kan ju bli en hel del om man nu går och blir råpopulär (fat chance).

Jag satt och bläddrade i ett magasin som heter Driva Eget. Den visade sig innehålla rätt märkliga antiartiklar: väldigt korta texter om det jag är intresserad av, och då bara självklarheter. Och så fanns där en kort – väldigt kort – intervju med Blondinbella. Den slutade innan den börjat och jag undrar fortfarande över hennes tre olika företag, vad hennes enda anställda gör och hur hennes farsa coachar.

I intervjun säger hon att hon startade sin nätbutik eftersom hon ändå fick en massa grejor att skriva om. Det är en grej jag undrat över – företag som betalar för att bloggare ska skriva om någonting. Jag kollade upp Bloggerwave som nu finns på svenska (eller nästan svenska, visade det sig; det blev kaos i de svenska texterna). Jag fattar inte riktigt vad det går ut på. Jag fick ett par olika “jobb” att välja mellan – och det var bara casino- och bingosajter. Och det kan jag ju inte skriva om. Och instruktionerna var lite uppfuckade; ha med orden “bloggerwave: Svenska bloggers” och en sponsorlink utan förklaringar.

Jag inte fatta. Jag får tjäna pengar på andra sätt. Och jag får ju också saker hitskickade för att jag ska skriva om dem. Men det har jag fått i sexton år nu.

skriven 2009-03-09

print

Våra samarbetspartners