JOHN NORUM, Slipped Into Tomorrow (EMI)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefsredaktören grävde långt ner i sin hög med promoplattor och bad mig skriva något……

Plattan kom visserligen ut redan 1999 med musikstilen på skivan är tidlös så det kvittar när den kom ut. Klassisk hårdrock med förebilder som David Coverdale, Gary Moore (när han lirade med Lizzy) och Purple med flera är aldrig fel. Efter det att John Norum lämnat Europe gjorde han ett antal plattor under eget namn som kanske inte sålde så förtvivlat mycket med innehöll desto mer spelglädje.

Naturligtvis var Europes återförening en lyft för karriären och alla hans soloplattor fick säkert ett uppsving efter Europes Start from the Dark från 2004 som innebar en rejäl comeback för bandet. Kan nämna att jag såg deras premiärspelning på Sweden Rock vilket var en ruskigt bra konsert.

Men om vi inriktar oss på denna platta så är den fylld av ändlösa gitarriff och explosiva gitarrsolon. Lysande sång som passar den här tidlösa musikstilen. En cover av Thin Lizzy Killer Without Cause där han låter ruggigt lik Phil Lynott. Med låtar som Still In The Game med influenser av Richie Blackmores Rainbow och Ozzy-riff i Waiting for you behöver jag nog inte skriva så mycket mer om den här plattan………..ni förstår vad det handlar om.

Alltså, en platta för den inbitne hårdrockaren som gillar klassisk hårdrock.

Skriven 2009-01-07

print

Våra samarbetspartners