Din film på Film Baby?

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jag satt och gjorde research och råkade då hamna på en sajt som heter Film Baby. Märkligt namn på ett företag. Vad kan detta vara?

Film Baby visar sig ha satsat på ett koncept som kan vara kul för världens alla amatörfilmare – eller folk som har gamla, egenhändigt gjorda spelfilmer och dokumentärer liggande i lådorna. Till alla Sam Raimi-wannabes som aldrig lyckats få sitt mästerverk utgivet av en distributör och som inte har ork att ge ut filmen själv.

Pröjsar man $40 släpper ger Film Baby ut din film. Du sätter själv priset och de behåller fyra dollar per såld film. Och dessutom behåller du själv alla rättigheterna. Detta är alltså något slags variant på Print On Demand.

Och varför skriver jag om detta här? Njä, mest för att jag tyckte det lät kul. Och just nu finns det 2000 filmer att köpa eller ladda ner på Film Baby – och det finns klipp ur- eller trailers till samtliga, tror jag. Så jag har spenderat en bra stund med att titta på diverse konstigheter. Jag vet inte om jag vill köpa dem eller ens se hela filmerna, men ändå.

Kolla till exempel in VENGENCE 5: HEROES OF THE HOOD (Yes, “Vengeance” är felstavat i titeln, även i själva trailern!). Verkar hur fantastisk som helst. I alla fall trailern – men det räcker kanske med den. Eller vad sägs om RetarDEAD. Här får vi först se en man som skjuter iväg en dildo i huvudet på en maskerad kille, och efter det blir det tecknad reklamfilm med syndiga bilder på korvar i bröd. Och så finns här mer seriösa och/eller ambitiösa göka-och-slaktas-i-skogen-filmer som BACKWOODS och HUNTING SEASON.

…Men vad ska vi säga om PHREDD PHURMAN STUF-FED ANIMAL WRESTER?

Som sagt, en kul idé. Om man får sina filmer sålda vet jag inte, men Film Baby har även kontakt med ett par DVD-distributörer samt Netflix; USA:s motsvarighet till Lovefilm, där folk hyr film och får dem hemskickade med posten.

Hoppa över dit och kolla in alla konstigheter.

Och det är ju mycket möjligt att de här filmerna är mycket roligare än det mesta du hyr på Hemmakväll.

skriven 2008-12-17

print

Våra samarbetspartners