Hitta.se – promenera i virtuellt Stockholm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Läser i PC för alla att Hitta.se börjar med en ny tjänst, eller vad man ska kalla det. Man kan promenera i ett virtuellt Stockholm. Jag var inne och testade, och än så länge är det rätt begränsat och lite väl hackigt.

Men nog vore det väl kul att kunna göra det här i realtid och utan hackande – och i alla städer?

I somras var det till exempel krogsväng i Kävlinge. Två av Kävlinges få krogar (är de fler än två?) var anslutna. Jag undrade hur det skulle gå till – om folk pendlade mellan de två krogarna hela kvällen. Det hade ju varit kul att då gå till Hitta.se och gå på en virtuell krogsväng i Kävlinge. Dessutom kan man ju då sitta hemma och kröka och slippa åka till Kävlinge.

Men inget ont om Kävlinge. Där bodde farmor och farfar. Min farfar, som var murare, byggde halva Kävlinge.

skriven 2008-12-14

print

Våra samarbetspartners