BRANDON HEATH, What If We (Reunion/Naxos)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den här killen representerar en slags poppig singer/songwriting som i stort sett alltid får halvtaskiga vitsord från kollegorna. Tänk i banorna en aningen mer akustisk variant av Daniel Powters nya album. Eller varför inte en amerikanskt doftande variant av brittiska band som t.ex Embrace och nya The Script, så får ni en uppfattning om hur det hela låter. Inte minst hiten Give Me Your Eyes och Fight Another Day med sina smekande hip hop-beats skulle kunna vara signerade de sistnämnda och visst sjutton skulle Wait And See kunna passera som ett mjukt Coldplayspår.

Överhuvudtaget är det här en tämligen stark platta rent låtmässigt samtidigt som produktionen är snygg utan att vara det minsta överlastad. Den gnällige skulle förvisso kunna hävda att det låter väl jämntjockt och tamt här och där, men i mina öron är det här ändå en klar och riktigt stark överraskning i sin genre.

Och visst, Brandon Heath är en av alla dessa uttalat kristna artister som alltid ska förlöjligas bara för att de är just kristna, men såvida man inte är en rabiat ateist bör budskapen kunna tas för rätt allmängiltiga. Gud eller Jesus nämns knappt vid namn, så det mesta är ”in the eyes of the beholder”, som det heter.

Skriven 2008-10-08

print

Våra samarbetspartners