LORD BELIAL, The Black Curse (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trollhättebandet Lord Belial släpper sin åttonde fullängdare.
Dom elaka titlarna på spåren avslöjar vad vi pratar om för musik. Black Metal och inget annat. Med influenser av Emperor och Dissection kan det inte bli dåligt. Fläskiga gitarrer och dubbelpedaler är det gott om och Thomas Backelins sång med alla spökstämmor gör låtarna dramatiska och dynamiska. Men mitt bland allt brutalt smatter är det vackra akustiska delar. Snyggt jobbat.

Produktionen är utmärkt med ett för genren luftigt sound. Med lite god vilja hör man faktiskt vad han sjunger vilket inte alltid man gör med denna musik. Skivan är klart lättlyssnad och låtarna fastnar ganska fort i skallen. Vågar man skriva att refrängerna är trallvänliga? För det är dom.

Några favoriter på skivan kanske? ”Trumpets of Doom” med en vacker pianoslinga. ”Sworn” med frenetiska trummor och ångestfylld sång samt en fet gitarr. ”Devilish Enligthenment” (jobbig titel) har jag åxå fastnat för.

Det här är helt enkelt en riktigt bra platta.

Rekomenderas varmt.

Skriven 2008-08-25

print

Våra samarbetspartners