SANNA NIELSEN, Stronger (Lionheart/Universal)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sanna har gått över till engelska, och tuffat till sig en aning, vilket i klartext betyder att det vilar lite mindre bonnig svensktopp över henne och mer mogenpop, som gjord för att sno åt sig poäng i den internationella finalen.

Någonstans förstår jag också tanken. Sanna vill måhända bli ett svenskt alternativ tll Celine Dion, Lara Fabian och en tidig Mariah Carey, och hennes röst har onekligen potential att utvecklas.

Ändå kommer hon självklart till korta vid en jämförelse. Den nerv och storslagenhet ovannämnda världsstjärnor oftast lyckas få till lyser med sin frånvaro här. Sanna har en bra röst, men hennes framföranden är precis som den småtrista produktionen mer svenskt lagom, och det är knappast menat som en komplimang. Texterna må avhandla den stora kärleken i parti och minut, men någon het passion att tala om känner man inte av. Någonstans känns det som om hon håller igen, vilket är mer än lite synd.

Skriven 2008-05-23

print

Våra samarbetspartners