PILLAR, For The Love Of The Game (Provident/Naxos)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att nu metallare också kan hylla mannen med stort G där uppe i himlen har bland andra P.O.D. och Creed visat tidigare, och Pillar är ännu en representant för denna stolta tradition.

På detta femte utspel spottar kvartetten i vanlig ordning ur sig en aldrig sinande ström av starka låtar och som sig bör svänger dessa överlag precis så mycket som man vant sig vid. Det är energiskt, inspirerat och går sällan eller aldrig på tomgång.

Varierande är grabbarna också. Turn It Up är nästan förvånansvärt groovig och balladen Smiling Down bär en ovanligt akustiskt färgad kostym. Samtidigt präglas några spår på slutet av en mer riffglad attityd, vilket i sin tur inspirerat till några klädsamma vrål som bonus.

Sedan måste jag säga att refrängerna oftast har oemotståndligt catchy kvaliteter. Ibland som i det klockrent hitiga titelspåret är man redo att utfärda rena sing-a-longvarningen medan de med åttiotalsminnet i behåll utan vidare kan tänka i FM-termer när till exempel State Of Emergency tonar fram ur högtalarna.

Att Pillar rockar behöver ingen tvivla på, således. Fast att påstå att de låter gudomliga vore kanske trots allt en överdrift.

Skriven 2008-04-02

print

Våra samarbetspartners