WAVORLY, Conquering The Fear Of Flight (Provident/Naxos)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Röstmässigt skulle sångaren Dave Stovall nästan kunna vara en ung och oförstörd Robert Smith. Attacken och kraften i rösten skvallrar dock om att det inte är Curesångarens välbekanta stämma som ljuder ur högtalarna. Sedan bör förstås påpekas att Wavorlys musik inte har mycket gemensamt med åttiotalsbandets alster också. Den numera rätt slitna termen emo måste tas till för att beskriva vad det handlar om, liksom poppunketiketten och det gotiga inslag som har sina rötter i My Chemical Romance och de senaste årens upplaga av AFI.

Fast om man struntar i vad sådant här ska kallas den här veckan och istället fokuserar på musiken, så måste jag säga att Conquering The Fear Of Flight är en väldigt lovande debut. Den är pompös med nerv, pretentiös utan att det blir självupptaget, ösig med stil och tidvis söt på ett utlämnande sätt. Samt icke att förglömma proppfull av starka låtar. Vi talar gediget verk som tål åtskilliga lyssningar, således.

Skriven 2007-10-23

print

Våra samarbetspartners