MERRYGOLD, Choking On The Fat Cream (Mangalore Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha hört en låt med det här bandet föll Per Gessle direkt. Det är lätt att förstå varför. Vi talar nämligen catchy popmelodier, snygg produktion och klar kvinnlig sång i klassisk kombination i parti och minut här. Under första genomlyssningen dök namn som Heart under sin mest slickade period, Roxette vid tiden för Joyride och kortlivade svenska bandet User upp.

En crossover mellan pop och hårdrock kallar medlemmarna i Merrygold själva det hela. Själv tycker jag det vilar en tydlig åttiotalskänsla över större delen av anrättningen. Något gänget uppenbarligen inte skäms ett dugg över. Hade Choking On The Fat Cream spelats in för tjugofem år sedan hade bandet haft goda förutsättningar att få till tre, fyra hits i de högre regionerna på USA-listan. Öppningsspåret Lucky One och Getting Ready To Fly är till exempel givna upptempo smashhits i FM-landet medan Outpost och In My Shoes hade varit perfekta cigarrettändarfavoriter på sportarenorna. Därmed inte sagt att allt är mördarhits, men som helhet är Choking On The Fat Cream en klar överraskning.

Samtidigt måste jag säga att sångerskan Goishas insatser bådar gott inför framtiden. Hörbytjejen är ett fynd med (röst)resurser som rimligtvis borde ha blåst alla uppskrivna medelmåttor. i senaste upplagan av Idol av banan om hon deltagit Också märks det att resten av bandmedlemmarna är rutinerade proffs med ett långt musikaliskt förflutet i bagaget. Sådan här musik kräver folk som sätter professionalism, snarare än attityd i första rummet, och det har det här gänget.

Skriven 2007-10-21

print

Våra samarbetspartners