BAT FOR LASHES, Fur And Gold (Echo/EMI)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under artistnamnet Bat For Lashes gör engelskpakistanska Natasha Khan folk the hippieway i modern tappning. Fans av Devendra Banhart och Joanna Newsom lär känna sig hemma, således.

Fast denna dam verkar förstås ha hämtat inspiration från en rad andra kollegor än de här. Om inte annat ger hon lätt det intrycket. En Björk utan de mest utsvävande uttrycken är kanske det mest uppenbara influensen som dyker upp i skallen, men även låtskrivare, typ Heather Nova och Kate Bush finns med bland associationerna.

Natasha är dock både tyngre och svårmodigare än dessa kollegor. En så särskilt munter historia är inte detta alster, således. Det hela ter sig spöklikt och ödsligt oavsett hur sångerna är arrangerade, vilket är en prestation i sig. Intressant och spännande? Absolut. Lovande? Definitivt. Vackert? Ofta. Men också smått utflippat och flummigt på ett sätt som gör att man måste vara på gott humör från början för att det inte ska bli påfrestande i längden.

Skriven 2007-10-08

print

Våra samarbetspartners