LUCIE SILVAS, The Same Side (Mercury/Universal)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lucie Silvas är en pianospelande vokalissa som först gjorde sig ett namn som låtskrivare åt den brittiska popeliten. För tre år sedan tog hon själv steget in i rampljuset med Breathe In, ett pianobaserat album, som etablerade henne som Englands Vonda Shepard – barpianisten i Ally McBeal för er som glömt.

Nu är uppföljaren här, och det mesta är sig som förväntat likt. Några mer vuxenpoporienterade sånger, typ Sinking In och hitdoftande favoriten Something About You står ut, men för övrigt är det mjuka pianoballader för hela slanten. Av dessa lyser söta Places To Hide, akustiskt valsiga Counting och kärleksförklaringen Passionate You kanske mest, men här finns onekligen mer av samma vara.

Att sedan kollegorna aldrig lär ge den här damen något större erkännande är en annan sak. Här finns ju varken obekväm ångest eller udda knasighet att sätta på pluskontor. Men alla som kan uppskatta en lyssnarplatta signerad en sångerska med klassisk låtskrivartalang rakt upp och ner samt en skön själfull röst har en hel del att hämta på The Same Side.

Skriven 2007-05-13

print

Våra samarbetspartners