SUNSTORM, Sunstorm (Frontiers/Zink Music)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Soloplattor, gästinhopp, samarbete med gamle Deep Purple-vokalisten Glenn Hughes och nu Sunstorm. Hur hinner karln? Mannen som åsyftas är förstås Joe Lynn Turner. De stora breaken var en gång i tiden var förstås sångarjobben i Rainbow och kortidsvikariatet Deep Purple. Men de senaste tio femton åren har han jobbat mer än någonsin, och inte mig emot, håller materialet lika hög kvalitet som på detta alster får man bara vara tacksam.

Turner har en av världens bästa classic rockröster, och pipan regerar även här. Med själ, nyans och massor av känsla levererar han ett dussin sånger som pendlar mellan hjärteknipande rockballader, typ Heart Over Mind och Strength Over Time och uptempospår med alternativt klassisk hårdrocktouch, typ Love’s Gone Wrong och Fist Full Of Heat eller saker fast förankrade i FM-landet, typ Keep Tonight, Fame och covern på sorgligt bortglömda Marilyn Martins hit Night Moves.

På åttiotalet hade Sunstorm varit mumma för alla rockradioproducenter med självaktning, men idag får allt sådant här dödskallestämpel av de trendsjuka. Synd på så rara ärtor, får man väl säga. Personligen har jag alltid varit en sucker för den här typen av rock, men Turner ger det hela ytterligare kvalitetsstämpel eftersom han har en osviklig förmåga att addera lämplig dos soul eller blues till anrättningen när så krävs.

Skriven 2007-05-09

print

Våra samarbetspartners