SAMAEL, Solar Soul (Nuclear Blast)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vorph har inte ändrat röstläge och har förmodligen haft samma sångutbildning som sångaren i Laibach. Alltså långt ner i registret och lite halvpratande. Tre år efter ”Reign of Light” kom släpper nu Schweizarna den nya plattan. Mörkt, tungt och med feta synthmattor och samplade körer manglar dom vidare. Hårt arrangerade låtar i kategorin Dark Metal/Goth är väl det närmaste som passar.

Titellåten är grymt bra och live lär den få igång vilken publik som helst. Dom verkar ha lite förkärlek till österländska melodislingor, som i Quasar Waves och Western Ground och det piggar upp musiken.

Annars är det inga större musikaliska överraskningar och uppskattade ni förra plattan gillar ni även denna. Ska man klaga på något är det väl den monotona sången. Fast det är ju en del av deras stil.

Skriven 2007-05-02

print

Våra samarbetspartners