REANA, Someone With Skin (Maranatha/Naxos)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tänk Alanis Morissette kryddat med några stänk Jewel, Sarah McLachlan och en försumbar del Kelly Clarkson förstår ni säkert var Reana hamnar. Rösten påminner onekligen om en timidare variant av Alanis dito – kolla till exempel in öppningslåten Testify, riffglada Send Your Fire och balladen Here You Come, så förstår ni vad jag menar.

Samtidigt är det här förstås överlag snällare än det kanadensiskan brukar släppa ifrån sig, och det gäller inte minst lyriken. Som helhet mindre kontroversiellt och mer andligt upplyftande, skulle man kunna uttrycka det hela som. Personligen är jag alltid svag för sådant här, och Reana är onekligen en rätt trevlig bekantskap. Men hon river knappast ner himlen som de ovannämnda kollegorna definitivt gör när de är som bäst.

Skriven 2007-04-20

print

Våra samarbetspartners