DEATH SS, The 7th Seal (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vad är detta? Snubbarna ser ut som en blandning av Edward Scissorhands och Marilyn Manson. Eller cyberpunkare från Bladerunner.

Men musiken då? En mix av hårdrock, goth, nu-metal och lite överblivna Alice Cooperideér. Det låter mycket filmmusik om skivan och mycket riktigt så har dom stor förkärlek till horror och ockulta filmer. Musiken är inte sämre än att man kan lyssna på det, men speciellt originellt är det inte. På deras hemsida finns det videos som gör deras musik mer rättvisa.

En bättre produktion hade kanske gjort att musiken stod för sig själv, Tyvärr är inte sånginsatserna speciellt lysande och med det faller resten. Har inte lyckats lura ut var bandet kommer ifrån, men sångaren har en lätt italiensk brytning…….

På något sätt känns det som lite Spinal Tap över skivan. Mig skrämmer dom inte i alla fall.

Skriven 2007-04-01

print

Våra samarbetspartners