SANDI THOM, Smile… It Confuses People (RCA/Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ni kan storyn vid det här laget. Den panka Sandi Thom hade inte råd att bege sig ut på vägarna så hon satte upp en webbkamera i sin källare och körde en turnévända i den virtuella världen istället via sin My Space-sida. Därför befinner sig tjugofyraåringen nu både vara med kontrakt på en multijätte och i toppen på hitlistorna.

Fast signaturmelodin I Wish I Was A Punk Rocker är egentligen en rätt osannolik radioplåga. Folky singer/songwriting med hippievarning ser inte direkt ut som en vinnare på pappret. Dessutom är den inte helt representativ för resten av materialet. Med undantag för inledande When Horsepower Meant What It Said och kanske några spår till går inte mycket i up tempo här. Snarare tvärtom. Organiska ballader någonstans där folkpop möter soul dominerar anrättningen. Sorgliga Lonely Girl, Sunset Borderline och den bedjande valsdoftande Superman är några av de mest iöronfallande sångerna. När nyhetens behag inför Punk Rocker-hiten försvunnit borde det rimligen vara spår som dessa som får folk att vilja känna den här skivan närmare.

Skriven 2007-02-02

print

Våra samarbetspartners