JOJO, The High Road (Blackground/Playground)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

JoJo var bara tretton när hon släppte sin självbetitlade debut. Nu är hon sexton och har mognat en del. Det märks i alla fall på denna uppföljare. Musikaliskt förblir hon dock vid sin läst och levererar en välljudande radiovänlig mix av pop och r & b av typiskt ungdomligt snitt. Balladen Too Little Too Late är en välförtjänt hit i sin genre, och här finns mer av samma vara. Tryck fram till How To Touch A Girl, söta Exceptional och titelspåret, så förstår ni vad jag menar.

Sedan hittar man förstås även några nummer med smått hip hopiga ambitioner också. Beatsen i This Time och The Way You Do Me doftar till exempel Beyonce light lång väg. Och light är förstås hela albumet som sådant också. Alla som längtar efter genuint svarta vibbar med blod och svärta i mixen göre sig i varje fall icke besvär. men producenterna, däribland Scott Storch och veteranen Billy Steinberg bidrar ändå med produktioner som framhäver JoJos röst mer än vad man kanske skulle kunna tro.

Skriven 2007-02-02

print

Våra samarbetspartners