MY CHEMICAL ROMANCE, The Black Parade (Reprise/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Black Parade är sångsamlingen som kommer att göra My Chemical Romance till superstars. Det är ett som det heter karriärsdefinierande album med klara klassikertendenser. Emo-, screamobandet eller vad dom nu är har växt upp på allvar, hittat sin nisch och gått hela vägen utan att bry sig om sina belackare.

The Black Parade är ett svart konceptorienterat verk om det oundvikliga slutet – titlar som The End, Dead, Cancer och Famous Last Words säger det mesta – där det pompösa i form av stråkar, blås och annat garnerar den smått punk-/new waveaktiga anrättningen. Samtidigt är den kajalindränkta gothkänslan påtaglig, men arvet efter folk som Meat Loaf och speciellt Queen (lyssna bara på gitarrsolona) går inte att komma ifrån. Det är stort sound, stora draman och och stora melodier från början till slut. Och det är självklart alldeles lysande. En av förra årets bästa plattor till och med om ni frågar mig.

Skriven 2007-01-06

print

Våra samarbetspartners