SUNRISE AVENUE, On The Way To Wonderland (Bonnier-Amigo)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Finsk rock regerar. På senare år har finnarna äntligen tagit sig i örat och gått in för att nå ut internationellt, och satsningen har lyckats över förväntan. Gothmetal-combon Nightwish, gothrockarna Him, arenarockarna The Rasmus och Negative har alla knockat både omvärlden och mig. Och här är kanske nästa seriösa export. Sunrise Avenue har precis som sina kollegor starka melodier som kännetecken, men där slutar likheterna. De här gossarna gör smått vemodsfylld poprock utan vare sig krusiduller eller kaxig attityd.

Tidvis vilar det till och med nästan en singer/songwriter-feeling av det mera tilltalande slaget över anrättningen. Nyskapande och sensationellt är det hela förstås inte, men On The Way To Wonderland är oavsett vilket en charmigt lyssnarvänlig och sympatisk skapelse som försvarar det starka finska ryktet för gott melodisinne med den äran. Femton spår är dock i mesta laget. Nästa gång vore det nog en god idé att döda några av älsklingarna.

Skriven 2006-12-24

print

Våra samarbetspartners