Stöld på nätet kan aldrig rättfärdigas

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Du Singelman – vars insändare var publicerad i AB tidigare i veckan – är precis som alla andra illegala fildelare alltid ute efter att släta över era tilltag. Men stöld kan ALDRIG rättfärdigas hur mycket än syndikalistdrägg och andra gapar om motsatsen. Vill du jobba gratis? När ni inte talar om att det är för dyrt att köpa (men att bli packad på krogen finns det alltid pengar till), klassfråga (vilket bull, lägg ner commiesnacket) eller att skiv- och filmbolagen är elaka kapitalister (vi talar affärsdrivande företag för h-e), så påstår ni att artisterna blir lottlösa (kom igen, vi lever inte på 60-talet längre) eller är för rika (avundsjukan regerar), men det är bara patetiska rökridåer. Du tjafsar om att mycket är bortglömt eftersom det inte är utgivet på DVD, och därför ska upphovsmännen ge bort sina alster av den anledningen. Men du snackar skit. TV-serier på DVD är glödhett just nu. I USA har man till och med börjat släppa 50-talsserierna, vilket betyder att även de mest obskyra alster kan beställas om bara viljan att betala för sig finns. Men det är väl som vanligt där skon klämmer.

skriven 2006-10-19

print

Våra samarbetspartners