SCI-FI MÄSSA 2006 – Ridån upp igen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så är det åter dags för Jesper Isberg att hissa upp ridån för årets “The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention” den 6-7 Maj i Malmö Mässhallar. Mässan som är den enda av sitt slag i Skandinavien blandar och ger av filmprylar, tv-spel, dvd-filmer och givetvis Star Wars och Sagan Om Ringen relaterade artiklar. Eftersom utställarna kommer från Europas alla hörn blir det en högst variationsrik kost på menyn. Jordgubbar och utomjordingar kommer som vanligt att trängas bland dessa begivenheter och gästbesök av kändisar eller rättare sagt deras karaktärer från diverse kultfilmer som gjort dem till just kändisar.

Som vanligt delar Jesper Isberg visuellt med sig av sin exklusiva samling av filmrekvisita från Bond & Indiana Jones & Star Wars och andra kultfilmer som han dammsugit på rariteter genom åren. Att vara först på plan med att testa nya TV-spel, gärna innan de släppts på marknaden står högt i kurs hos målgruppen så “Gambling Zone” bör bli en given hit. Allt detta till trots är det kanske ändå årets gäster som är grädden på moset. I ett TV- program om vår världsmästare Ingemar Johansson var det någon som sa att nämnde man hans namn var man tvungen att också nämna Floyd Patterson – och tvärtom. Kanske är det så att talar man om Rocky så måste man också säga Apollo Creed som höll titeln när Stallones skapelse tog den från honom för 30 år sedan. I verkligheten heter han CARL WEATHERS och har varit med i andra framgångsrika filmer som “Predator” mot Schwarzenegger och mindre lyckade med nybakade stjärnan Harrison Ford i “Styrka 10 Från Navarone”.

MARC SINGER känner ni igen som Donovan i TV-serien “V” och som Dar i “Beatmaster” filmerna. MIRA FURLAN personifierade Danielle Rousseau “The French Woman” i den populära serien “Lost” och kanske hennes ansikte också känns igen från “Babylon 5”. CRAIG PARKER var Haldir i “Sagan Om Ringen” filmerna och PAUL BLAKE spelade Greedo, bounty huntern som likviderades av Han Solo i “Star Wars – A New Hope”. Låt fantasin flöda, lösenordet är action och full rulle och raka rör genom de svarta hålen ut i galaxerna…. plus en x-mästare som alltså gör comeback i gamla Sweden.

Skriven 2006-04-25

print

Våra samarbetspartners