ICE AGE 2 (Ice Age: The Meltdown)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Carlos Saldanha
Svenska röster: Robert Gustafsson, Björn Granath, Reine Brynolfsson, Eva Röse

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2006-03-31

De animerade vännerna Manny, Diego och Sid är tillbaka och deras nya äventyr är nästan lika underhållande som sist det begav sig. Gott om upprepningar förvisso, men den som kan skratta åt ett skämt två gånger lär inte lida.

Denna gång handlar det om flykten från dalen. Den väldiga isen runtomkring håller på att smälta och våra hjältars boplats riskerar att hamna under vatten, så förutsättningarna är givna: börja traska vidare innan det är för sent!

Scrat, den lilla ekorren, eller vad han nu är för något, har fått något större utrymme, dock är premisserna desamma; att lägga beslag på det där förbannade läckra ekollonet. Vidare dyker två busiga pungråttor upp (ja, egentligen tre, men vad jag menar med det får ni finna ut själva) som absolut bidrar till att höja tempot. Men annars är det mesta är sig likt. De tre vännerna vandrar på under ständigt gnabb och tjabb och i parallellhandlingar får uppleva knasigheter av alla de slag, mycket handlar om att hamna jättehögt upp i luften och sedan ramlar ner på jorden igen.

Såg den dubbade versionen och tycker nog att Robert Gustavsson och co får godkänt, även om det var svårt att uppfatta vissa repliker emellanåt.

Gillade du ”ettan”, har jag svårt att tro att du inte kommer att uppskatta denna också!

Skriven 2006-03-31

print

Våra samarbetspartners