V.A. – WEST COAST RADIO HITS ROCK (West Coast)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jag vet att det ska flinas överlägset och pratas föraktfullt när westcoastgenren kommer på tal. Åtminstone om man umgås i kritikerkretsar där det är viktigare att vara cool och framhäva sig själv än att vara objektiv och informera läsekretsen. Ett trist konstaterande, men så är det ju. Trogna läsare vet dock att jag själv hyser varma känslor för den här musiken, och därför vore det synd att undanhålla de idogt arbetande idealisterna Westcoasts två föredömligt fullmatade samlingsplattor på vilka det mesta av det bästa från de tre första årens utgivningar plockats ihop.

Det behöver väl knappast påpekas att de här utgåvorna är en ren och skär njutning för alla kännare. Namn som Tim Feehan, Richard Marx, Bill Champlin, King of Hearts och Fee Waybill borgar onekligen för kvalitet i sammanhanget. Här handlar det enbart om artister som förlitar sig på sin musikalitet och ger blanka sjutton i hype och hippfaktor.

Skriven 1997-03-15

print

Våra samarbetspartners