V.A. – SKYNYRD FRYNDS (MCA)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På “Skynyrd Frynds” drar countrystjärnorna på en aning mer än vanligt. Helt plötsligt har det varit legitimt att sätta gitarrerna i förgrunden. Och nog märks det att de fd. “eleverna” har trivts med situationen. Lite röj under ordnade former är ju aldrig fel tycks de ha tänkt.

Till de personliga favoriterna hör Travis Tritts energiska version av “Don’t Ask Me No Questions”, Terry McBrides förvånansvärt ösiga tolkning av “Saturday Night Special” och de nya outlawhjältarna Confederate Railroads tunga “Simple Man”. Vem som “gör” “Sweet Home Alabama”? Alabama förstås. Lite tamare än originalet är de allt, men spelglädjen går inte att ta fel på. Med beröm godkänt mao.

Man kan tycka vad man vill om sådana här hyllningsprojekt, men i det här fallet bekräftas om inte annat att Lynyrds Skynyrds sydstatsrock varit en precis lika stor inspirationskälla för dagens unga countrygarde som Eagles västkustsound.

Skriven 1994-12-27

print

Våra samarbetspartners