V.A. – EVEN MORE POWER BALLADS (EVA Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det verkar som om rockballaderna börjar ta slut. På detta tredje album i serien har folket på Eva Records börjat söka sig allt längre bak i tiden för att få ihop lämpligt material.

Endast fyra spår inklusive Glenn Hughes nya singel “Why Don’t You Stay” kan med lite god vilja betraktas som nya. Visst är ZZ Tops “Rough Boy” och Foreigners klassiker “I Wanna Know What Love Is” fortfarande hörvärda, men varför inte samla 80-talslåtarna på ett eget album istället.

Sedan kan man fråga sig varför “Hazard” och “All I Wanna Do” tagits med. Både Richard Marx och Heart har ju passande material av betydligt färskare datum. Fast ingen kan förstås förneka att det här fortfarande är ett vinnande koncept. Det skulle förvåna mig mycket om inte denna tredje utgåva i likhet med sina föregångare skulle nå dubbel platinastatus. För de som inte orkar lyssna igenom ett drygt dussin rockplattor på egen hand i jakt på de mjukare tongångarna är “Power Ballads” alltjämt ett givet köp.

Skriven 1994-04-05

print

Våra samarbetspartners