MELODIFESTIVALEN 2018: Deltävling 3 Malmö – repetitioner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Cirkusen har åter kommit till stan. Den ambulerande Melodifestivalen sätter som bekant även i år ner sina cirkusartade bopålar i sex olika städer, och vi noterar tacksamt att Malmö ännu en gång tillhör en av de utvalda städerna.

Fullmatade repetitioner

Det är alltid roligt att kunna spendera en heldag bakom kulisserna till ett evenemang som berör i stort sett hela Sveriges befolkning – förvisso säger osannolikt många att de inte bryr sig, men även de negativa kommentarerna visar att eventet berör

Men hur går då en repetition till, undrar måhända vän av ordning? Ungefär så här blir det raka svaret:
I tur och ordning tar respektive artist plats på scen alltmedan kameramännen springer runt och fastställer deras positioner. Samtidigt finjusteras ljuset, koreograferna finlirar och bakgrundsdansarna testar vinklarna. Till slut framförs den aktuella låten i sin helhet.
Allt detta sker under Christer Björkmans vakande öga uppe i kontrollrummet.
Sedan upprepas alltihopa ytterligare två gånger. Här visas för övrigt även den slutgiltiga klädseln visas upp.

Snabba pressmöten

Två artister hinner genomgå denna process. Därefter pausas repetitionerna, och det hela övergår hastigt och lustigt till att bli en pressträff. Här får journalisterna tillfälle att möta artisterna och ställa lite frågor. Man får ca tre minuter per artist på sig.

Som sagt; cirkusen är i stan igen. Men bara två dagar till. Därefter bär det iväg till nästa anhalt.

Foto: Michael Lindström

Skriven 2018-02-15

print

Våra samarbetspartners